IMATRANYTT

Juni 2011

Styrelsen vill här framföra ett STORT TACK till alla föreningsmedlemmar för ett gott samarbete när det gäller tömmandet av våra trappuppgångar. Det ser väldigt bra ut nu i trapphusen tack vare vårt gemensamma arbete.

Ny Markentreprenör

Från den 1 Maj har vår förening fått en ny markentreprenör:

HSB Mark

Nu har vi en underbar tid framför oss med ljusa varma sommarkvällar som gjorda för grillning och uteliv. Därför vill vi påminna om några saker.

Vid användandet av grillarna på våra gårdar, tänk på att gården också är en lekplats för våra barn och barnbarn. Lämna aldrig en varm eller glödande grill utan tillsyn. Var också försiktig med tändvätska, varje år brännskadas barn och vuxna när tändvätska sprutas direkt på glödande kol. När det gäller gasolgrillar så får endast 2st gasolbehållare med högst 5 liter (blå campingbehållare) förvaras i lägenheten eller på balkongen.

Så låt den här sommaren bli till ett härligt minne när höstmörkret återvänder. Och självklart grillar vi inte på balkongen.

Funderar Du på att köpa nya möbler och slänga Dina gamla? I så fall, varför inte göra en insats för Dina medmänniskor samtidigt som Du avlastar våra soprum. De flesta hjälporganisationer har gratis hämtservice. Ring och boka tid med dem så kommer De och hämtar. De tar emot möbler, husgeråd, leksaker, böcker m.m. Det kan vara vissa skillnader mellan organisationerna men det får Du reda på när Du tar kontakt. Enda kravet är att det Du skänker skall vara helt och säljbart. Självklart kan Du lämna Dina föremål personligen också. Kanske kan Du själv komma på fler organisationer som tar emot gåvor.

Emmaus 08-7442222 (ej möbler)

Läkarmissionen 08-620028

Myrorna (Frälsn.armen) 020-1400044

Stadsmissionen 08-7878682 (har ingen hämtservice)

Human Bridge 08-368821

HSB kontorets sommar öppettider.

Under perioden 1 juli – 15 augusti öppet för boende under tiderna:

Måndag: kl. 08.00 – 12.00 samt

Torsdag: kl. 13.00 – 18.00.

Tänka på inför sommaren.

För att förhindra inbrott var observanta, då många inbrott sker på semestertid i så väl lägenheter, förråd som garage. Tänk på att inte förvara stora pengar i lägenheten.

Stäng av vattentillförseln till disk- och tvättmaskin när ni reser på semester, då läckande ledningar vållar kostsamma skador.

Glad sommar och på återseende i höst Önskar din styrelsen.