IMATRANYTT

Mars 2014

Föreningsstämman 2014

Årets stämma äger rum måndagen den 28 april kl. 18.30 i Akalla by. Kallelse kommer att sättas upp på anslagstavlan i porten. Du kommer också att få Bfr. Imatras årsredovisning i brevlådan innan stämman.

Stämman är bostadsrätts- föreningens högsta beslutande organ och därför är det, ur demokratisk synpunkt, viktigt att så många medlemmar som möjligt är närvarande.

Efter mötet är Du välkommen att ”mingla” med andra medlemmar och inta en sallad med dryck. V.g. fyll i bifogade talong, om Du ämnar stanna kvar.

Varning för inbrottstjuvar

Det har varit en inbrottsvåg i Akalla och även vår förening har fått ”påhälsning”. De lägenheter som utsatts för inbrott har fortfarande haft de gamla trädörrarna. Så ett gott råd är att vi ser över säkerheten i våra hem och förser lägenheten med en säkerhetsdörr alt. ståldörr eller som en del medlemmar har gjort, installera en gallergrind innanför ytterdörren.

Felanmälan av hissar

skall alltid göras till 08-785 35 00 felanmälan fastighetstjänsten. Titta efter innan Du anmäler, ibland är det inget fel på hissen utan hissdörren står uppställd på någon av våningarna.

Larmet får endast användas om någon person fastnat i hissen.

Den mobila miljöstationen

Sedan en tid tillbaka finns information på anslagstavlorna ang. ovanstående. Vill Du inte vänta på miljöbilen, kan Du lämna Dina oanvända hushålls- produkter hos Shell-macken på Danmarksgatan i Kista, utan kostnad.

Uppsättning av belysning på uteplatserna

Det är tillåtet att installera belysning på uteplatserna. Kravet är att installationen är utförd av behörig elektriker. Spar kvitto eller intyg från installatören, skall kunna uppvisas vid kontroll.

Katter på gården

Så har vi återigen fått in klagomål på lösspringande katter som förorenar i rabatter och sandlådor. Vi vill påminna Dig som kattägare, att ansvaret vilar på Dig att se till att dessa olägenheter upphör.

Betr. parabolantenner

Har Du inte längre användning för Din parabol ber vi Dig att ta bort den från balkongen.

Efterlysning: Två suppleanter till styrelsen

Man eller kvinna, gärna yngre då medelåldern är tämligen hög i styrelsen. Se bilaga från valbered- ningen.

Betr. kasserade föremål i källarplan och källargångar.

Vi har tagit upp detta problem tidigare och ser oss tvingade att göra det igen.

Det måste bli ett slut på att våra boende slänger personliga tillhörigheter på olika ställen inom fastigheten. Varje år betalar vi tusentals kronor, för att fastighetsskötarna bär bort sådant som vi själva kan kasta i miljöhuset. En fullständig onödig kostnad som, på sikt, kan komma att påverka månadsavgiften (hyran).

Eftersom vi alla är fastighetsägare så har vi ett gemensamt ansvar för att detta fungerar. Ser Du Din granne slänga föremål där de inte skall vara, så om Du inte själv vill informera personen, så gör en anmälan antingen till HSB eller till Styrelsen. Du får vara anonym.

Ny adress för styrelsen

Måndagen den 17 februari flyttade bostadsrättsföreningens styrelse till nya lokaler på Helsingforsgatan 57. Brevlåda finns, inkast från gatan.

Hälsningar Styrelsen