IMATRANYTT

September 2014

Renovering av tvättstugorna

Tvättstugorna Helsingforsg.49 och 61 börjar nu så smått att bli färdigställda, som tidigare får de boende på berörda gårdar särskild information.

Samtidigt vill vi påminna om att tvättmaskinerna är självdoserande, d.v.s. något tvättmedel skall inte tillföras. Enda undantaget är den lilla tvättmaskinen Helsingforsgatan 11, som står i samma rum som grovtvättmaskinen, där måste vi använda eget tvättmedel.

Föreningens vaktbolag

Securitas är det vaktbolag som patrullerar våra hus, garage och gårdar. Detta sker vid olika tidpunkter på dagen och natten. Upplever Du onormala störningar under dygnet kan Du ringa områdesvakten på tel.nr 070-644 36 15. Vid inbrott eller annan olaglig verksamhet ska polisen tillkallas tel.nr 112.

Kontakt med styrelsen

Lämnar Du ett personligt brev till HSB eller styrelsen, ber vi dig att uppge namn och telefonnummer så att vi kan komma i kontakt med Dig om vi behöver ytterligare information i ärendet.

Att vara medlem i en bostadsrättsförening

Det är inte alltid lätt att känna till det som är viktigt som föreningsmedlem, mina rättigheter, skyldigheter och annat. Mer information kan Du få på HSB Malmö, klicka på Bokunskap.

Allmän städdag 2014

Snart har det gått ett helt år sen vi sist hade en städdag, tiden går fort. Nu är det dags igen. Lördagen den 25 oktober 2014 mellan kl. 11 och 16, är alla medlemmar välkomna att hjälpa till med att städa/tömma ur alla våra gemensamma utrymmen. September 2014

En container står uppställd på vändplanen vid Miljöstugan (som också är öppen under samma tid). Dessutom finns det ett kärl där vi kan lämna giftiga hushållsprodukter som målarfärg, rengöringsmedel o dyl.

Tyvärr kan vi inte ta emot vitvaror som t.ex. frysar, kylskåp, spisar o.s.v. inte heller olika biltillbehör.

OBS! Passa på att använda städdagen till att tömma förråd och andra privata utrymmen, i stället för att använda källargångarna som soprum. Vi möts utanför miljöstugan kl. 11 lördagen den 25 oktober.

Felanmälan av hissar

Skall alltid göras till HSB felanmälan tel.nr. 08-785 35 00. Efter kontorstid kontakta HSB jouren tel.nr 08-695 00 00.

Titta efter innan Du anmäler, ibland är det inget fel på hissen utan hissdörren står uppställd på någon av våningarna. OBS! Larmet får endast användas om någon person fastnat i hissen.

Beträffande cigarettfimpar

De boende som röker på balkonger och i fönster och sedan slänger ut cigarettfimpar på gården och trottoaren, gör att det blir både skräpigt och ett miljöproblem. Använd askkopp!

Efterlysning: Ett gårdsombud

Gård 1 Helsingforsgatan 11-21, behöver ett gårdsombud. Uppgiften är inte på något sätt betungande, men viktig. Du får träffa andra gårdsombud i vår förening, som kan berätta mer om uppgiften.

Är Du intresserad? Kontakt Liliane Bennis, Helsingforsgatan 15, tel.nr 076-33 75 570.

Trevlig höst önskar Styrelsen