IMATRANYTT

December 2014

Renoveringar under året i föreningen

Det har varit ett händelserikt år för oss. Vi har inte bara renoverat tvättstugorna utan också bytt utebelysningen på gårdar och vändplaner och fräschat upp grönområdena runt våra hus. Dessutom har våra affärslokaler utmed Helsingforsgatan genomgått stora renoveringar och nya verksamheter har flyttar in.

Städdagen lördag den 26 oktober

Ett stort tack till De medlemmar som ställde upp och hjälpte till med att rensa ut våra gemensamma utrymmen. Vi fyllde en container (25mᶟ) på några timmar. Men tyvärr tog det inte många dagar förrän utrymmena började fyllas igen. Någon som har en bra idé om hur vi ska få ett slut på detta?

Cyklar på gården under vintersäsongen

Ta in cykeln under vintern, antingen i cykelrummet eller i källarförrådet, det underlättar för snöröjningen och minskar risken att cykeln skadas.

Tillsyn av lägenheter innan överlåtelse

Från och med 1 januari 2015 kommer en kontroll av lägenheterna, vid försäljning, att införas. Kontrollen utförs av HSB och ett protokoll upprättas.

Anledningen till detta är att:

El, vatten, värme och ventilation är föreningens ansvar inte lägenhetsinnehavarens. Det har visat sig ibland att det har gjorts ingrepp i dessa anläggningar, vid t.ex. renovering av lägenheten och därmed orsakat skador. Kostnaden för återställandet riskerar då att drabba den nye ägaren. Dels vill föreningen förhindra uppkomsten av en sådan situation, dels ger det föreningen möjlighet att i tid upptäcka och förhindra framtida skador.

Informationskvällen den 10 december kl.19

Glöm inte bort informationskvällen i Gamla Akallaskolans aula. Kvällen bjuder på viktig information.

Kasserade julgranar

Efter helgen går det bra att lämna kasserade julgranar i miljöstugan på ordinarie öppettider.

Öppettider i miljöstugan under jul- och nyårshelgen

Stängt

Onsdag den 24 december, julafton

Onsdag den 31 december, nyårsafton

Extraöppet

Lördag den 27 december kl:17 - 18

Fredag den 2 januari 2015 kl:17 - 18

För övrigt gäller ordinarie öppettider.

Levande ljus

Jul- och nyårshelgen innebär många levande ljus i våra hem men också många brandkårsutryckningar. Det kan inte sägas för många gånger ”glöm inte blåsa ut ljusen innan Du går hemifrån” och kontrollera batteriet i brandvarnaren.

OBS! Uthämtning av taggar den 16 december är flyttad till den 17 december kl. 17-18.

Till Er alla från oss alla en riktigt god jul och ett gott nytt år