IMATRANYTT

December 2015

Styrelsen önskar God Jul och Gott Nytt År

Ännu ett trevligt och produktivt år närmar sig sitt slut. Vi i styrelsen vill passa på att önska alla en god jul och ett gott nytt år. Nu är det bara att ladda batterierna och se fram emot ett sprakanded 2016!

Städdag 2015

Städdagen 2015 gick av stapeln i slutet av Oktober, vi var ett tjugotal glada medlemmar som städade garage och källargångar. Som belöning för ett gott arbete fikade vi tillsammans i styrelselokalen. Mycket vitvaror har lämnats på de gemensamma utrymmena, detta är en stor och onödig kostnad för medlemmarna. Skulle DU se någon lämna vitvaror i gemensamma utrymmen så är du vänlig att kontakta styrelsen. Du når os på info@brfimatra.se

Extra föreningsstämma

Under den extra föreningsstämman antog föreningen de nya stadgarna genom en andra och slutlig omröstning. När bolagsverket har godkänt de nya stadgarna kommer de att delas ut samt läggas upp på föreningens hemsida för allmän beskådan. Det andra stora beslutet som tog var att ändra på föreningens andelstal. Detta innebär att alla kommer att får förändrade avgifter enligt tabell nedan.

Lägenhetstyp Storlek (kvm) Ny Avgift (kr/månad)
1 rum + kokvrå 36 2227
1 rum + kök 39 2571
2 rum + kokvrå 51 3015
2 rum + kök 51 3229
3 rum + kök 74 4361
3 rum + kök 75 4404
3 rum + kök 78 4533
4 rum + kök 86 5019
4 rum + kök 90 5191

Slutligen beslutade stämman att styrelsen skall återkomma med ett säkerhetspaket till nästa års ordinarie stämma, detta paket skall innehålla kameror i gemensamma utrymmen samt brandskydd i separata motioner så att medlemmarna kan ta hänsyn till dessa förslag var för sig.

Info om porttelefon

Nästa steg i det nya passagesystemet har tagits i och med att porttelefonin har tagits i tjänst. Porttelefonerna möjliggör för oss boende att öppna porten via mobiltelefon för besökare. För att detta skall fungera så måste DU ange ditt telefonnummer till styrelsen på den blankett du fått i brevlådan. Blanketten kommer även att finnas på hemsidan för nedladdning.

Återvinningsstugan

Vi kommer att behöva nya volontärer för att hålla återviningsstugan öppen. Föreningen tackar de avgående volontärerna för en fin insats. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen!

Nödöppning av garageport

Securitasjouren har möjligheten att öppna garageporten om den automatiska öppningen skulle sluta fungera. Informationsskyltar kommer att sättas upp på portarna.

Garagerenovering

Garagerenoveringen går enligt plan och efter årsskiftet kommer renoveringen av garaget i gård 2 att påbörjas. De som berörs kommer att aviseras i separat utskick.

Övernattningslokalen

Från och med nu så är övernattnings/festlokalen inte längre tillgänglig för bokning utan den kommer att bli ny styrelselokal. Den befintliga styrelselokalen kommer i sin tur att hyras ut. Detta kommer att ge föreningen ett rejält tillskott på ungefär 100 000kr per år. För den som vill ha gäster på besök så kan medlemmar i BRF Imatra få bra priser på hotellrum hos Stay Xtra som ligger bottenplanet mot Helsingforsgatan.

Nedskräpning/Skadegörelse

Vi har en serieklottrare i vår förening som har orsakat oss medlemmar tiotusentals, kanske hundratusentals kronor i skada. Denne klottrare har besudlat våra fastigheter i storleksordningen 20-30 gånger. En sanering kostar i storleksordningen 5 000 - 10 000 kr. Därför ber styrelsen om er uppmärksamhet när det gäller signaturen:

Denna person klottrar ner våra väggar om och om igen och sätter sin signatur i samband med dessa. Vi tror att personen bor i föreningen i gård 4, detta eftersom signerat klotter uppstått i källargången dit det krävs nyckel för att komma in. Kan vi få fast klottraren så kommer föreningen spara mycket stora pengar över tid, pengar som kan användas till att höja standarden i våra hus eller sänka avgiften istället för att behöva sanera bort dennes klotter. En särskild informationskampanj kommer att riktas mot denna person. Alla iakttagelser är av intresse!

Vi har även haft ett inbrottsförsök på byggarbetsplatsen och fått en städförrådsdörr insparkad. Dessa helt onödiga kostnader hade vi medlemmar kunnat få mer glädje av än att återställa skadegörelse. Styrelsen kommer återkommande att informera om detta och hur mycket det kostar oss medlemmar. Förhoppningsvis kan vi på detta sätt få till en bättre attityd mot våra gemensamma utrymmen. Kan vi genom ökad vaksamhet skapa en känsla av otrygghet för de som förstör vår gemensamma egendom är chansen att dessa upphör med sitt beteende.