IMATRANYTT

Juni 2016

2016 års föreningsstämma

I April 2016 genomfördes 2016 års föreningsstämma, det högsta beslutsorganet för vårt gemensamma boende. Nedan kommer några viktiga punkter från stämman.

Nedskräpning/Skadegörelse

Det är tråkigt att behöva se att trots att vi spenderat miljontals kronor på att renovera våra garage så har varken nedskräpning eller förstörelse upphört. Endast ett par veckor efter att garage 2 färdigställts i toppskick så har någon slagit sönder en dyrbar LED-armatur vid ingången till trapphus 23. Fortsätter det såhär kommer garaget snart vara lika slitet som det var innan. Ser du någon som skräpar ner eller förstör medlemmarnas egendom så ber vi dig att höra av dig till styrelsen på info@brfimatra.se.

Det har också varit inbrottsförsök i ett källarförråd i föreningen. Detta är kriminellt och fruktansvärt respektlöst gentemot förrådets innehavare men också mot alla oss boende som måste betala dyra pengar helt i onödan för att återställa buren. Förhoppningsvis kommer denna sortens beteende att upphöra i samband med att kameror installeras.

Info från fastighetsskötaren

Om du som boende behöver stänga av vattnet i kök/ badrum genom att vrida på ventilerna som sitter i ”slitsen” i badrummet så måste du anmäla det till fastighetsskötaren. Det kan leda till läckage om man inte ställer in dessa ventiler korrekt.

Kontrollera era brandvarnare

För att undvika tragiska personskador i samband med lägenhetsbränder är det viktigt att alla boende har fungerande brandvarnare i sina lägenheter. Därför vill vi uppmana alla boende att regelbundet kontrollera så att era brandvarnare har laddade batterier samt att brandvarnaren inte har blivit för gammal.

Garagerenovering

Garagerenoveringen går enligt plan. Garage 2 är nu renoverat och 3an har påbörjats. Tyvärr så har arbetet stött på hinder pga skador på betongen.

Återvinningsstugan

Det finns fortfarande ett behov av volontärer för att hålla återvinningsstugan öppen. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen eller Lilliane Bennis!

Övernattningslokalen

Övernattningslokalen är nu ombyggd till styrelselokal och den gamla styrelselokalen är nu ombyggd till hotell. Tack vare denna omflyttning så får föreningen ytterligare ca 100 000 kr i hyresintäkter per år. Det innebär dock att du som vill hyra en gemensamhetslokal måste lösa det på ett annat sätt. För dig som vill ha festlokal så hänvisar vi dig till HSB-kontoret så kanske de kan rekommendera en annan lokal i området. För dig som letar övernattning så finns det möjlighet att få ett bra pris via StayXtra som ligger i föreningens fastigheter.

Expeditionstider styrelsen

Styrelsen kommer att hålla öppet följande tider under sommaren:

Tid: 1700-1830