IMATRANYTT

December 2016

Styrelsen önskar alla medlemmar i BRF Imatra en God Jul och ett Gott Nytt År!

Tänk på jule-ljusen

Såhär i juletid är det många av oss som tycker det är trevligt med levande ljus. Dock medför det en brandrisk så därför vill styrelsen påminna om att ha extra koll på att ljusen är släckta innan ni lämnar lägenheten.

Info från fastighetsskötaren

Om du som boende behöver stänga av vattnet i kök eller badrum genom att vrida på ventilerna som sitter i ”slitsen” i badrummet så måste du an- mäla det till fastighets- skötaren. Det kan leda till läckage om man inte ställer in dessa ventiler korrekt.

Kontrollera era brandvarnare

För att undvika tragiska per- sonskador i samband med lä- genhetsbränder är det viktigt att alla boende har fungerande brandvarnare i sina lägenheter. Därför vill vi uppmana alla boende att regelbundet kon- trollera så att era brand- varnare har laddade batterier samt att brandvarnaren inte har blivit för gammal.

Många inbrott i området

Just nu är det många inbrott i Kista och Sollentuna. Det har förekommit en del inbrott även i vår förening. Där- för är det bra om alla är extra vaksamma just nu. För att motverka inbrott är det viktigt att du som boende är noggrann med se till så att entredörren stängs ordentligt. Vårt vaktbolag har rapporterat återkommande om dör- rar som inte stängts. När ytterdörren är öppen är det enklare för den som vill bryta sig in, bjud inte på det! Alla låscylindrar på gård 3,4 och 5 är nu utbytta. Därför kommer inte längre nycklar att fungera i portarna utan endast elektroniska nycklar, sk taggar, kan användas. Har du ännu inte fått elektronisk nyckel så kom till styrelselokalen på expeditionstid!

Otillåten andrahandsuthyrning

Om du ska hyra ut i andra hand så skall du ha styrelsens godkännande för detta. Detta är viktigt för att vi ska veta vilka som bor i vår förening. HSB kommer att genomföra extra kontroller av otillåtna andrahand- suthyrningar. Om du har hyrt ut din lägenhet i andra hand utan att ha tillstånd är det viktigt att du ansöker om detta snarast. Ansökningar sker via HSB Akalla-kon- toret på Finlandsgatan 10.

Återvinningsstugan

Det finns fortfarande ett behov av volontärer för att hålla åter- vinningsstugan öppen. Om du vill ställa upp som volontär så är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen eller Lilliane Bennis!

Nytt städbolag

Styrelsen har upphandlat ett nytt städbolag och vi upplever att städningen har blivit bättre. Har du en annan uppfattning eller förbättringsförslag så kan du höra av dig till info@brfimatra.se.

Erbjudande på städning

Föreningen använder Maddes städ för städning av gemen- samma ytor. Vi i styrelsen har fått ett gott intryck av dem och därför har vi låtit Maddes städ erbjuda städtjänster till föreningens medlemmar via Imatranytt. De tjänster som erb- juds är vanlig städning, flyttstädning, fönsterputsning mm. För oss medlemmar i BRF Imatra så fås förmånliga priser. Du kontaktar Maddes städ antingen via www.maddesstad.se eller via telefon på: 073 - 755 87 06.

Info om föreningens försäkring

Föreningen har en fastighetsförsäkring där bostadsrättstillägg ingår. Har du frågor om exakt vad som ingår så hör av dig till Folksam företagsförsäkring och uppge att du bor i BRF Ima- tra. Om du har bostadsrättstillägg på din privata hem- försäkring så kan du säga upp tillägget och spara pengar.

Garagerenovering

Garagerenoveringen går enligt plan. Garage 4 är nu snart renoverat och 5:an beräknas påbörjas inom kort. Samtliga garage beräknas vara klara i mit- ten på mars.

Nedskräpning/ Skadegörelse

Ser du någon som skräpar ner eller förstör medlemmarnas egendom så ber vi dig att höra av dig till styrelsen på info@brfimatra.se.