IMATRANYTT

Mars 2018

Lediga garage finns!

Våra garage är nu renoverade och klara! För dig som vill slippa både böter, inbrott, trafikskador samt isiga vin- drutor är det bara att springa till HSB-kontoret och skriva upp dig på en garageplats!
 Garagen innehåller låsta burar vilket minimerar risken för inbrott och skadegörelse på din bil. Det finns ett garage till varje gård så du behöver inte gå ut för att komma till din bil på morgonkvisten! 
 Tipsa gärna bekanta eller andra utomstående som är intresserade av en garageplats.
 Du kan även ringa HSB för mer info: 010-442 10 00


Trafik på gårdarna förbjudet

När det gäller parkering på våra gårdar så är det förbjudet och kommer att innebära böter. Detta kommer att skötas av Securitas Park. Ser du någon som parkerat på gården så tveka inte att ringa Securitas på 08-657 77 75. Anledningen till detta är att våra gårdar är byggda ovan- för garagen och tunga fordon kan orsaka ras.


HSB-kontoret tar över all nyckelhantering

Inom kort så kommer HSB-kontoret på Finlandsgatan 10 att sköta all nyckelhantering åt föreningen. Detta innebär att allt som har med ”taggarna” att göra inte längre kommer skötas av styrelsen utan av HSB.


Stämma 2018

Årets stämma kommer gå av stapeln på torsdagen den 26:e april. Kallelse och årsredovisning kommer att delas ut i god tid innan dess. Stämman är föreningens högsta beslutande organ där styrelsen utses samt inkomna motioner behandlas. Mat och dryck kommer att finnas!

Nedskräpning ökar igen

Efter en period av minskande nedskräpning ökar nu nedskräpningen igen. Detta är tyvärr en olägenhet för oss boende och belastar föreningen med onödiga kostnader. Tänk på att allt klottrande och nedskräpande i gemensamma utrymmen drabbar oss alla i föreningen på ett eller annat sätt!

Rabatt säkerhetsdörr

Ett bra sätt att öka tryggheten är att skaffa en säkerhetsdörr till lägenheten. BRF Imatra har avtal med Proloc för installation av säkerhetsdörr för 13500kr. Se brfimatra.se för mer info.

Allmänt dålig skötsel av tvättstugor

Det har kommit in flera klagomål på att många inte sköter sig i tvättstugorna. Det är viktigt att man städar undan och plockar bort efter sig när man tvättat klart. Detta av respekt för nästa som skall använda våra gemensamma tvättstugor. Styrelsen uppmanar därför alla att göra rent ordentligt efter sig då tvätten är bärgad!

Brandlarm

Under våren kommer föreningen att börja med installation av brandlarm i enlighet med tidigare stämmobeslut.


HSB-kontoret

Finlandsgatan 10
 164 74 Kista
 Tel: 010-442 10 00

Öppettider:
 Måndag och Onsdag 8-12
 Tisdag och Torsdag 13-18
 Fredag stängt

Felanmälan Servicecenter
 010-442 11 00


Akut Felanmälan
 08-695 00 00

Info från fastighetsskötaren

Kom ihåg att anmäla till fastighetsskötarna eller HSB om du ska renovera kök eller badrum.

Telefon 07:00-08:00
 08 - 751 11 12

Securitas

Störningsjour: 010-470 55 10

Parkering: 08-657 77 75
 Vid felparkeringar på vår mark.

Renovering på gårdar

Under våren kommer föreningen att byta ut ett flertal ruttna stockar på våra gårdar. Arbetet kommer att ske när vädret tillåter. Entreprenörerna har p-tillstånd.

Försäkringsinformation

Föreningen har en fastighetsförsäkring där bostadsrättstillägg ingår. Har du frågor om exakt vad som ingår så hör av dig till Folksam företagsförsäkring och uppge att du bor i BRF Imatra. Om du har bostadsrättstillägg på din privata hemförsäkring så kan du säga upp tillägget och spara pengar.

Fler förtroendevalda behövs

Detta år kommer många i styrelsen att avgå och ersättare behöver utses. Vill du engagera dig i vår bostadsrättsförening och därmed få en fin merit så kontakta valberedningen. Du kan även komma på stämman den 26:e april och nominera dig där och då!

Info om andrahandsuthyrning

Du som vill hyra ut din lägenhet i andra hand måste ha styrelsens godkännande! Om du vill hyra ut i andra hand så ska du höra av dig till HSB- kontoret så hjälper de dig. Även när en andrahandsuthyrning avslutas skall du meddela HSB. Uthyrningar förnyas ett år i taget så om du vill hyra ut längre tid måste en ny ansökan göras när den gamla gått ut.

Styrelsen för brf Imatra