IMATRANYTT

December 2018

Status på brandlarm

Installation av brandlarm pågår för fullt och om inget oväntat dyker upp ska själva installationsjobbet vara klart i slutet av januari och driftsättning och besikt- ning snart därefter. I samband med detta får vi även professionellt brandlarm i trappuppgångar och därmed mycket viktigt verktyg även vid lägenhetsbränder föru- tom garaget.

Vi kommer att återkomma i separat utskick med det viktigaste: instruktioner vid utrymningslarm.

När du säljer din bostadsrätt

Vi vill såklart gärna sälja våra bostadsrätter till så högt pris som möjligt, så här kommer några tips.

HSB Kund & Medlemsservice

Vår förvaltare HSB tar hand om administrativa ärenden som fakturafrågor, felan- mälan, nyckelhantering och andra löpande ärenden.

Öppettider 1 sep - 30 jun
 Måndag & onsdag 8-12
 Tisdag & torsdag 13-18

Tel: 010-442 11 00
 service.stockholm@hsb.se
 Adress: Finlandsgatan 10

Felanmälan vardagar 8 - 17
 010-442 11 00
 Akut felanmälan dygnet runt
 08-695 00 00

Fastighetsskötaren

Vår fastighetsskötare tar hand om teknisk drift i våra hus. Prata med dem innan renovering om vatten etc.

Tel: 08 - 751 11 12 
 Adress: Helsingforsgatan 45
 Öppet: Vardagar 07 - 08

Securitas

Störningsjour: 010-470 55 10
 Felparkering: 08-657 77 75


Stockholm stad ändrar parkering på Helsingforsgatan

Stockholms kommun informerar att man höjer kontrollavgiften för felparkerade bilar på stadens gator från första december. Det inkluderar Hels- ingforsgatan, gångvägen mot radhusen, parkerings- däcket vid Lidl och badhuset.

Våra vändplaner inkluderas inte i detta, men har generellt parkeringsförbud. Gårdarna får inte ha motorfordon alls, inte ens vid flyttning, då den bärande konstruktio- nen inte är byggd för det.

Och vi hade ju inte gjort vårt jobb om vi inte i samman- hanget informerar att det finns lediga parkeringsplatser i garaget man kan hyra, trevligt när det är snö ute att komma till en varm bil och slippa att skrapa rutorna.

Engagera dig i din förening!

Poängen med en bostadsrättsförening tar vi upp igen. Vi äger våra hus tillsammans, och utser några av de boende som representerar övriga medlemmar i löpande frågor. Det här gör att det inte finns någon fastighetsägare som ska tjäna pengar på vårt boende, vi bor här till självkost- nadspris. Men det bygger på att det finns boende som är beredda att engagera sig.

Det finns mycket som behöver ordnas, man lär sig mas- sor och det är kanon att ha på ditt cv. Kontakta val- beredningen och berätta lite om dig själv. Poster som finns att göra kan vara styrelsearbete (börjar som sup- pleant), valberedning, miljöhusvärd etc. 
 Maila valberedning@brfimatra.se

Ny belysning i källargångar och portar

Installationen med ny belysning i källargån- garna är klar. Vi tycker det blev kanon. Mindre energiförbrukning, mer ljus, bara fördelar.

På gård fem har vi även tes- tat ny belysning utanför en port som kommer utökas till fler gårdar för mer ljus i mörkret och nya nummerskyltar.

Tänk på ljusen i jul

En olycka händer så lätt, tänk på att släcka brin- nande ljus när du lämnar rummet.

Miljöhuset i jul

Miljöhuset har öppet

Onsdagar 18-19
 Söndagar 17-18

Undantag är annandag jul, onsdag 26 december då den är stängd.

Miljöhuset ligger bredvid gård 3 och 4, här finns återvinning för batterier, lampor, elektronik, glas och andra saker man vill bli av med. Utöver det finns glas, pappersförpackningar, tidningspapper, plast och batterier på gångvägen mot Lidl.