IMATRANYTT

Mars 2019

Årets första Imatranytt har fokus på vårt avlopp. 💩

Kiss, bajs och toalettpapper

Vi vill informera hur du använder avloppet på rätt sätt.
Du känner säkert igen budskapet från annonser i tunnelbanan och andra ställen.

Pedalhinken är badrummets bästa vän. Spola endast ned vad toaletten är avsedd för, kiss, bajs och toalettpapper. Resten ska i pedalhinken. Vad vi alla kan göra för att förbättra oss:

 1. Ställ in en pedalhink vid toaletten.
 2. Köp en hårfälla till eventuellt badkar.
 3. Dammsug badrummet, spola inte ner dammet i golvbrunnen.
 4. Kör diskmaskinen på varmare, inte miljöprogrammet. (Det är värt den extra elen att värma vattnet. När diskmaskinen pumpar ut varmt vatten löser den upp fett i rören)
 5. Har du bubbelbadkar? Gör rent med rörcleaner minst varje kvartal. (Badkaret blir renare och rengöringsmedlet fortsätter göra rent avloppen på väg därifrån.)
 6. Gamla mediciner ska återlämnas till apoteket.
 7. Häll inte ut fett från fritösen i avloppet. All form av varmt fett ska undvikas. Förslag kan vara vanligt hushållsavfall, förslutna påsar i sopnedkastet som åker till förbrän- ning, eller häll i en tom mjölkförpackning eller liknande och kör till kommunens återvinningsstation. (Varmt fett stelnar och skapar stopp i rören. Vi har i dagsläget inte möjlighet att ta emot detta i miljöhuset på gården.)
 8. Använd aldrig kaustiksoda för att lösa proppar. (Den stelnar så fort den blir kall)

Avloppen spolas regelbundet, och många har säkert de senaste åren fått besök av spolbil, men det räcker inte till, vi behöver er hjälp.

Mer info: www.kappala.se

Förslag på ny logotype

Vår logga kan ju vara snyggare, så vi har tagit fram ett förslag som kan vara bättre. Poängen är att det är vår våra ikoniska gårdar ovanifrån, med de små imperfektioner som vi tycker om. Alla våra hus är unika. Färgen kommer från fasaden.

Br Imatra nuvarande logotyp

Brf Imatra ny logotyp

Vi är ju inte statliga, så vi hade inte tänkt lägga massor av pengar på detta men lite vackrare vore ju trevligt. Feedback skickas till info@brfimatra.se

Nästa årsmöte

Vår bostadsrättsförenings högsta beslutande organ, årsmötet, förväntas äga rum den 25 april kl 19:00 i Akalla by. Ingång på baksidan av caféet.

Kallelse sätts upp i trappuppgångar 2-4 veckor innan mötet. Dagordning och årsredovisningen läggs i edra brevlådor någon vecka innan mötet så ni har en chans att titta igenom beslutsunderlaget. På mötet kommer samtliga punkter förklaras och om någon har en fråga gör vi vårt bästa för att kunna besvara den.

Det bjuds som vanligt på mat och dryck efter mötet för att skapa kontakt mellan grannar och skapa möjlighet att prata under mindre formella former än själva årsmötet.

Undvik bindningstider för TV och internet

Just nu undersöker vi möjligheten om det är möjligt med gruppavtal för internet för föreningens medlemmar. Vi vill bara meddela att det kan vara klokt att inte ingå långa avtal just nu. Återkommer när det finns information att ge.

Tvättstugorna

När vi ändå pratar bättring, några saker vi önskar till tvättstugan:

 1. Töm fickorna på skruvmejslar, hammare, betong, hårnålar, pengar och nycklar.
 2. Kläder med metall tvättas i tvättpåse, t.ex. döskallejeans, och byglar.
 3. Rensa grovsilen bakom maskinen vid behov, oavsett vems skräp det är. Det finns pappershanddukar på toaletten. Nyrenoverade tvättstugor ska inte ha golvet fullt med vatten.
 4. Lämna i fräscht skick. Sopa/torka av golv och ja, även det där luddfiltret.

Och som bonus för att du orkat läsa så här långt, så här bokar du tvättstugan via mobilen. Men bara om du lovar att uppfylla villkoren ovan.

Adress till leverantör: https://imatra.aptustotal.se/bookingservice.svc

Användarnamn: ditt lägenhetsnr

Lösenord: Fått tilldelat. Om du saknar, maila
 service.stockholm@hsb.se