Vatten och avlopp

Stopp i avlopp

När vatten rinner ut sakta i avloppen i kök och badrum har det oftast blivit stopp i avloppet. Stopp kan bero på igensatta vattenlås och golvbrunnar, avlagringar i avloppsledningarna eller nedspolning av föremål i avloppet.

Undvik stopp i avloppen

Mindre stopp i avloppen går enkelt att åtgärda själv. Använd en avloppsrensare med sugkåpa av gummi. Den finns att köpa i vanliga varuhus. För att göra rensningen mer effektiv kan du öka trycket genom att hålla för hålet som är tänkt som översvämningsskydd.

Vattenlåset är den lilla boj som finns på avloppsröret. Tag bort botten av vattenlåset från diskbänk/handfat och använd rensspiral för att göra rent i avloppsledningarna. Ställ en hink under vattenlåset innan du skruvar loss det. Det kan hända att avloppsvattnet har stigit upp förbi rensstället. Det ska finnas vatten i vattenlåset för att förhindra dålig lukt att komma upp i lägenheten. Även golvbrunnen i badrummet har ett vattenlås som måste rensas med jämna mellanrum för att inte dålig lukt ska uppstå.

Fastighetsskötaren

Är du osäker eller inte vet hur du ska göra så ta kontakt med fastighetsskötaren så får du råd och hjälp med ditt problem. Nummret till fastighetsskötaren hittar du här.